Telos

Spirituális hírek, fordítások

Ezüst Kapu és Arany Kapu

Cobra Logo

Saturday, September 27, 2014

Ezüst Kapu és Arany Kapu

A kapuk története az ókori egyiptomi krónikákon keresztül jutott el hozzánk, és valószínűleg az atlantiszi örökséghez tartozik. Két űrbéli pontot említ, amelyek az ekliptikus és a galaktikus középsík találkozási pontján helyezkednek el.

Az ekliptika az a sík, amely a Föld keringési tengelyén helyezkedik el. Azok a csillagképek, amelyekre mutat, azok pedig az állatövi csillagjegyeink:

Ecliptic

A galaxisunk, amelyet Tejútnak nevezünk, kívülről nézve olyan, mint egy lapos korong. Tulajdonképpen egy galaktikus középsíknak nevezett lapos tengely mentén elhelyezkedő csillagok összesűrűsödése:

Edge on galaxy

A Föld ekliptikája és a galaktikus középsík 120˚-os dőlésszöget zár be.

sgg

(Forrás: Titkok a szemünk előtt) Megj.: Ez egy könyv, itt megtekinthető: https://www.amazon.de/Secrets-Plain-Sight.../dp/1518629040

A Skorpió csillagkép közelében elhelyezkedő Arany Kapu a Galaktikus Központi Nap irányába mutat.

GG

A másik oldalon, a Taurus csillagkép közelében lévő ezüst kapu pedig a Központi Nappal ellentétes irányban helyezkedik el.

SG

A férfias archetípusú Oriont manapság általában harcosként / vadászként ábrázolják, de ezzel az értelmezéssel nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ezt a verziót, hogy az ókori Egyiptomban az Orion Ozírisz volt:

Orion

Napunk és Földünk havonta egy másik állatöv csillagképhez igazodik az ekliptikán, például májusban a Bika csillagképhez igazodunk. Érdekes megjegyezni, hogy az arany kapu közelében található az Kígyótartó csillagkép, egy olyan csillagkép, amelyet a főáram nem tekint az állatöv részének, de megérinti az ekliptikát, és ezért egyesek a Horoszkópunk 13. jelének tekintik. Ennek van értelme, mivel a csillagjegyek kapcsolódnak a hónapjainkhoz, amelyek a holdciklusunkhoz kapcsolódnak, és a hold 13 alkalommal járja körül a Földet, amíg a Föld egyszer körbejárja a napot. Sok ősi naptárnak évente 13 hónapja volt .

Azt is elmondták, hogy a Föld tengelyének ingadozása miatt az ekliptika az Kígyótartó felé mutat november végén / december elején, a napéj egyenlőség menetének úgy a felénél, majd az Orion felé mutat késő május / június elejére, a napéj egyenlőséghez vonulás másik felében, amely nagyjából 13000 év, egy szám szinkron a 13 hónapunkkal. Így tehát 14 állatövi jegyünk lenne, de csak 13 minden évben. Az Orion és a Kígyótartó pontosan az Ezüst Kapu - Arany Kapu tengely felé mutat.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread654901/pg1


A Titkok a szemünk előtt című filmben Scott Onstott világosan látja a világ irányítóinak megszállottságát ezzel a két kapuval, sokat hivatkozva építészetre, filmekre stb., a legszembetűnőbb példák a San Francisco-i Aranykapu-híd (Golden Gate) és a Vatikán zászló, amely egy ezüst és egy arany kulcsot ábrázol, talán azt szimbolizálja, ahogyan ezeket a kapukat el akarják zárni.

Scott Onstott azt is megmutatta, hogy a fém ezüst rezonál a holddal, amely egy nőies archetípus, és hogy az arany rezonál a nappal, a férfias archetípussal.

Nagyon ajánlom dokumentumfilmjeit, amelyek nagyon gazdag, világos információkat tartalmaznak:

https://www.youtube.com/watch?v=L777RhL_Fz4


Az ezüst kapu a Vénusz által irányított bika, a Bika szarvai között helyezkedik el, amely Ízisz másik neve, az isteni női archetípus. Íziszt általában szarvakkal és a köztük lévő ezüst kapuval ábrázolják kiemelten.

Isis Horns

Világunk rabszolgatartói megpróbálták eltéríteni ezt az energiát a pénzügyi rendszerükben, például a $ szimbólum (2 i és 2 s) Íziszt (ISIS) jelképezi, a híres bikaszobor a Wall Street előtt, és a pénz szó franciául "argent", ami ezüstöt jelent.

A pénz nyilvánvalóan kapcsolódik ahhoz az érzésünkhöz, hogy tápláljuk, támogatjuk és összekötjük magunkat a környezetünkkel azáltal, hogy képesek vagyunk alkotni benne. Ha valaki a rabszolgasorba taszító rendszerben van, és megfosztják a pénzétől, elidegenedettnek, elhagyatottnak és teljesen magányosnak érezheti magát, elszakadva az Egységtől, amely a női energiát jelenti.

Úgy gondolom, hogy a rabszolgasorba taszító rendszer megpróbálja elrabolni és irányítani Íziszt saját beteg céljaira, de hogy Ízisz valódi lényege az Isteni Nőiségé, amely az Egység, amely minden testet ellát minden teremtés bőségével.


A másik oldalon logikusan azt feltételezem, hogy az arany kapu összekapcsolódik Ízisz komplementerével, Ozírisszel, az isteni férfias archetípussal, amelynek halál-, újjászületési és alvilági története a Skorpió állatövi jelre rezonál. A Skorpió jelnek gyakran az evolúció három szakaszát tekintik, a skorpiót, majd a kígyót, majd a sast. Érdekes látni, hogy ha a galaktikus középpontból a Napunk felé haladunk, a Skorpió csillagkép közelében lévő Aranykapun való áthaladás után áthaladunk az Kígyótartó csillagkép kígyóján, majd az Aquila (sas) csillagképen, amint az a fenti képen is látható az Aranykapu helyéről.

Ezután áthaladunk a Naprendszerünkön, az Ezüst Kapu felé. Amint az Ezüst Kapu helyének fenti képén látható, közvetlenül az ezüst kapun való belépés előtt haladunk át a Nyúl (latinul: Lepus) csillagképen, majd az Orion csillagképen. Az ókori Egyiptomban az Orion képviselte Ozíriszt. A Lepus állítólag Ozírisz hajója volt, amely Anubisz vezetését követve minden éjjel az ezüst kapun át elhelyezkedő Alvilágba utazott. A Nyúl csillagkép mellett található a Canis Major csillagkép, a kutya, amelyhez az ókori egyiptomiak Anubiszt társították, a kutyafejű istenséget.


A Nyúl csillagképet manapság fehér nyúlként ábrázolják, amely széles körben használt szimbólum a mai médiában, például az Alice Csodaországban és a Mátrixban, ahol a fehér nyulat a nyúl járatán át követik, ahol két út közül választhatunk, sütemények, amelyek magassá vagy kicsivé tesznek, kék és piros pirula, és az egyik ilyen út egy másik világba vezet. A Mátrixban Morpheus még azt is mondja, hogy "ha beveszed a piros pirulát, maradsz csodaországban, és én megmutatom neked, hogy milyen mély a nyúl ürege".


További szinkronicitásként sok kultúra látott nyulat (útmutató az Ezüst Kapu felé) a Hold felszínén, az ezüsthöz és Ezüst Kapuhoz kapcsolódó női archetípust.

Moon

(source : https://www.youtube.com/watch?v=u6o3ugInA9w)


Továbbá, Kígyótartó úgy tűnik, hogy valóban Íziszt képviseli. Ez a csillagkép egy kígyókezelőt ábrázol, egy női attribútumot, amely sok istennőhöz kapcsolódik. Kígyótartó mítosza egy ember gyógyítóé, aki feltámasztotta az Oriont. Ízisz egy női gyógyító, aki feltámasztotta Ozíriszt. Az Kígyótartó mítosz része az ókori görög mitológiának, amely olyan történetekből áll, amelyeket az ókori Egyiptomból adtak át, néha elveszítve lényegüket a folyamatban. Mint tudjuk, az Orion valójában Ozírisz, és ezért Kígyótartó valójában Ízisz. Ezt a csillagképet eltávolították a fősodratú állatövből, hogy megpróbálják elnyomni az isteni női energiát, leválasztva az embereket a 13 állatövi/holdciklusról a naptár megváltoztatásával, és elrejtve az Ízisz csillagképet a mítosz megváltoztatásával.

Érdekes megjegyezni, hogy amikor Ozíriszt megölték, feldarabolták őt (leválasztott egyéniség) 14 részre (a mi 14 állatövi csillagképünk), és Ízisz (Egység) által lett összerakva és feltámasztva. De ő csak 13 darabot talált (13 állatöv évente). A hiányzó darab volt a fallosz, és Ízisz aranyból készített egyet neki, ami a szökőnap egy 13 hónapos évben (a holdciklus 28 nap, 28x13 = 364, +1 = 365 nap egy évben).


Ozíriszt általában pásztorbottal és cséphadaróval ábrázolják. A cséphadarónak három ága emlékeztetett Shiva Három Ágú Szigonyára, egy másik férfias archetípusra, akinek hármas aspektusa mint pl. a Skorpió / Osiris, és ezek teremtés / pusztítás témája rezonál a halál / újjászületés témára.

Ez a téma nem feltétlenül a szenvedésre utal, inkább hogy kifejezze az élet mozgás / cselekvés / férfias aspektusát, ciklusokat, különböző formákat és alakzatokat teremtve, és átmeneteket a különböző világokba.


Összefoglalva, amint az a fenti csillagkép térképeken látható, az Orion/ Ozírisz(férfias) és a Taurus (nőies) az Ezüst Kapura (nőies), az Kígyótartó / Ízisz (nőies) és a Skorpió (férfias) az Aranykapura mutat (férfias). Ez egy tökéletes tükör, amely azt mutatja, hogyan van szükség az egyensúlyra minden dologban.


Az út, amely a Galaktikus Központból a Napunk felé halad, az Ezüst és az Arany Kapun keresztül, az a Tejút maga, amelyet az ókori Egyiptomban az égi folyónak tekintettek, amelyen Ozírisz csónakja közlekedik.

Sok más egyiptomi istenség látható a féregjáratokra hasonlító hajókon:

Wormhole

Az Ezüst és az Arany Kapuk megmagyarázhatják a nőies és férfias energiák lényegét, és a hozzá kapcsolódó szimbolikát széles körben használják a világunkban. Azt hiszem, sokat elárulhat a valóságunk dinamikájáról. Biztosan többet is fel lehet fedezni erről a témáról, folyamatosan közzéteszem majd kutatásaimat ebben a blogban.


Frissítés: Itt van, amit Cobra mondott az első interjúmban erről az Arany Kapu / Ezüst Kapu tengelyről:


C : Valójában ez a galaxis ezen szektorának evolúciós fő tengelye, ha a Galaktikus Központi Nap felé tekintünk, akkor ott van az Antares csillag, amely egy csillagkapu, amely ebbe az irányba megy, és az ellenkező irányban van az Aldebaran csillagkapu, amely a másik irányba megy. Galaktikus léptékben olyan, mint az egyik galaktikus autópálya, amelyen keresztül sok civilizáció küldi a fényhajóit. És a galaktikus energia is erős áramlást mutat ezen az irányon, és ez a galaktikus áram lehetővé teszi a különböző civilizációk számára, hogy mélyebben fejlődjenek az Egységbe.


Fordította: MCCS


https://recreatingbalance1.blogspot.com

Hozzászólások